Skip to content

Paella española en Finca La Campana

24 May 2011

This slideshow requires JavaScript.

Jean-Bernard prepared meat and seafood: clams, snails (caracolles), shrimps and squid. I took up cutting vegetables, squeezing garlic and mixing spices. After a while all thsese ingriedents moved to the huge frying pan on butan stove. Just left to prepare tables, plates and open wine bottles.

At the table sat: Spaniards, Helvatian, Dutch couple, English, Americans and Polish. Polish guys turned out to be best eaters. Thankfully there were 2 wegetarians, so portions could be doubled and tripled – for everybody.

Surely it was a perfect evening (and a supper).

                                                               ______________________________________

Jean-Bernard przygotował mięso i owoce morza: małże, ślimaki (caracolles), krewetki i kalmary. Ja zająłem się siekaniem warzyw, czosnku i przecieraniem przypraw. Po chwili wszystko to wylądowało w wielkiej patelni. Pozostało więc przygotować stoły i nakrycia na tarasie, no i otworzyć wina.

Przy stole zasiedli: Hiszpanie, Szwajcar, Holendrzy, Anglicy, Amerykanie i Polacy, by delektować się pyszną “paella”, czyli w zasadzie risotto. Wydawało się, że najbardziej pealla smakuje ekipie polskiej, a że trafili się też wegetarianie, więc porcje były podwójne i potrójne, nie licząc dokładek.

Z pewnością był to świetny wieczór (i kolacja).

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s